г. Житомир
ул. Победы 46а
098 891-49-23
maximus.mrc@gmail.com
UA
  1. Главная
  2. Блог
  3. Оформлення права власності на садові (дачні) будинки та гаражі

Оформлення права власності на садові (дачні) будинки та гаражі


11:58 02 ноября 2021

Будучи членом обслуговуючих кооперативів чи то садових, дачних чи гаражних, особа має право набувати права власності на збудований самотужки або в результаті діяльності такого кооперативу об’єкти нерухомого майна – садові (дачні) будинки та гаражі.

В результаті реформування законодавства та процедур реєстрації права власності на нерухомість процес такої реєстрації значно спростився. На сьогодні процедура реєстрації регламентована Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №1127 від 25.12.2015 року. Якщо Ви є членом садового або дачного кооперативу та маєте в його складі будиночок, право власності на який досі не зареєстроване Вам необхідно подати державному реєстратору наступні документи:

Користуйтесь консультацією: Легкий спосіб оформлення документів на право власності на будинок в селі

Результат пошуку зображень за запитом "Оформлення права власності на садові будинки та гаражі"

  • технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна. Зауважимо, що починаючи з 2013 року інвентаризацію нерухомого майна та виготовлення технічних паспортів можуть проводити не лише комунальні бюро технічної інвентаризації, але також приватні БТІ та сертифіковані державою техніки за Вашим вибором.
  • документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку, на якій розташовано такий будинок, або ж документ, що підтверджує присвоєння будинку адреси.
  • документ, що засвідчує прийняття будинку в експлуатацію. В різні періоди з 1992 року такими документами можуть бути акти, сертифікати та декларації про прийняття об’єкту в експлуатацію, які видавались органами місцевого самоврядування або Інспекцією ДАБК. Зауважте, якщо будинок було збудовано до 5 серпня 1992 року такий документ не потрібен!
  • довідка відповідного кооперативу про Ваше членство в кооперативі та внесення таким членом кооперативу пайового внеску в повному обсязі.

Найприємнішим нововведенням законодавця є принцип децентралізації в сфері реєстрації, який полягає в тому, що Ви можете звернутися із документами для реєстрації Вашого права власності до будь-якого державного реєстратора (або нотаріуса) України, незалежно від місця знаходження Вашого будинку.

Користуйтесь консультацією: Реєстрація права на земельну ділянку в держреєстрі речових прав на нерухоме майно. Порядок 2016 р.

юр 1

Сьогодні зареєструвати право власності на будинок чи гараж дуже просто, але якщо Ви все ж таки стикаєтесь з будь-яким складнощами при цьому ми наполегливо радимо Вам не зволікати та звернутися за консультацією або практичною допомогою до юристів.

Статтю підготувала партнер юридичної фірми Правова група ХіТ. Якщо у Вас виникають будь-які питання щодо оформлення права власності, запишіться на консультацію до юриста.

Автор консультації: Христина Захарова, Нова Полтава

Читайте также


Оперативный поиск недвижимости!

Оперативный поиск недвижимости!

Продаём быстрее и выгоднее!

Продаём быстрее и выгоднее!

Защищаем интересы Клиента

Экономим деньги и время

Экономим деньги и время

Гарантируем лучший сервис

Гарантируем лучший сервис

На Клиента работает целая команда

На Клиента работает целая команда


Ценности компании

Профессионализм

Профессионализм

У нас работают компетентные специалисты, ответственные по отношению к клиентам и партнерам.

Честность

Честность

Наша компания в своей работе руководствуется правилами честного и открытого ведения дел и таких же отношений ждем от наших клиентов

Доверие

Доверие

Мы работаем на доверие. Завоевываем доверие клиентов, всегда выполняя свои обещания